Aquest és un dels primers
pastissos que vaig fer. N’he provat diferents receptes: només pastanaga,
pastanaga amb ametlla, pastanaga amb espècies i altres fruits secs... però el
que més m’agrada és aquest de pastanaga amb nous. Trob que li dona un gust especial.
És un pastís encertat, no és
massa dolç, i si ho vols més dolcet basta posar-li la cobertura.
De cobertures n’hi distintes:
de xocolata blanca, de nata i sucre, de Philadelphia i sucre...
Aquí vos pos la recepta que
més m’agrada, però afegiré altres per si són del vostre interès.
Ingredients del pastís:
- 150g de nous
- 300g de pastanagues pelades
- 175g de sucre
- 4 ous
- 100g d’oli
- 150g de farina
- 2 sobres gasificants o un sobre de llevadura
- Una mica de canyella ratllada (és opcional)
Preparació
del pastís:
Prèviament
posarem a encalentir el forn a 200º a dalt i abaix i amb aire.
- Capolar les nous durant 3-4 segons a velocitat 5, i guardar-les a part.
- Capolam les pastanagues durant uns 6 segons a velocitat 5, i les afegim a les nous que tenim separades.
- Posam dins la thermomix la papallona i els ous amb el sucre. Ho mesclarem durant 5 minuts a velocitat 3 ½ a 37º. Un pic que hagi acabat, ho tornarem a posar 5 minuts a velocitat 3 ½ (aquest pic sense temperatura)
- Afegim l’oli i ho mesclam 15 segons velocitat 3. Llevarem la papallona de la thermomix.
- Afegim la farina amb la llevadura o els gasificants i ho mesclarem durant a velocitat 5 fins que vegem que s’ha barrejat bé.
- Finalment posarem les nous i pastanagues i donarem un parell de cops de “turbo” per tal que es mescli bé.
- Ho bocam a un motlle de forn i s’enfornarà a 180º durant uns 30 minuts. Sabreu que el pastís és cuit quan ho punxeu i no surti banyat el pinxo.
Ingredients de la cobertura:
- 200 g de filadelfia
- 75 g mantega fussa
- 150 g sucre en pols
Preparació
de la cobertura:
Mesclam els tres ingredients dins el tassó de la
thermomix a velocitat 3 fins que veiem
que està tot ben barrejat.
Per les pastanaguetes vaig fer massapà amb 100g d’ametlla
crua mòlta i 100 g de sucre en pols i mig blanc d’ou (o una mica menys). Es
mescla l’ametlla crua i el sucre 15
segons velocitat 6, i després afegirem el blanc d’ou i ho tornarem a posar 20
segons velocitat 6. Després vaig separar la pasta i la vaig tenyir amb
colorants específics. A www.sucreart.com hi ha
una gran explicació de com fer-ho, que és d’allà on vaig treure la recepta de
les pastanaguetes.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada