dissabte, 5 de maig del 2012

Pastís de pastanagues i nous



Aquest és un dels primers pastissos que vaig fer. N’he provat diferents receptes: només pastanaga, pastanaga amb ametlla, pastanaga amb espècies i altres fruits secs... però el que més m’agrada és aquest de pastanaga amb nous. Trob que li dona un gust especial.
És un pastís encertat, no és massa dolç, i si ho vols més dolcet basta posar-li la cobertura.
De cobertures n’hi distintes: de xocolata blanca, de nata i sucre, de Philadelphia i sucre...
Aquí vos pos la recepta que més m’agrada, però afegiré altres per si són del vostre interès.

Ingredients del pastís:
  • 150g de nous
  • 300g de pastanagues pelades
  • 175g de sucre
  • 4 ous
  • 100g d’oli
  • 150g de farina
  • 2 sobres gasificants o un sobre de llevadura
  • Una mica de canyella ratllada (és opcional)

Preparació del pastís:
Prèviament posarem a encalentir el forn a 200º a dalt i abaix i amb aire.
  1. Capolar les nous durant 3-4 segons a velocitat 5, i guardar-les a part.
  2. Capolam les pastanagues durant uns 6 segons a velocitat 5, i les afegim a les nous que tenim separades.
  3. Posam dins la thermomix la papallona i els ous amb el sucre. Ho mesclarem durant 5 minuts a velocitat  3 ½ a 37º. Un pic que hagi acabat, ho tornarem a posar 5 minuts a velocitat 3 ½ (aquest pic sense temperatura)
  4. Afegim l’oli i ho mesclam 15 segons velocitat 3. Llevarem la papallona de la thermomix.
  5. Afegim la farina amb la llevadura o els gasificants i ho mesclarem durant a velocitat 5 fins que vegem que s’ha barrejat bé.
  6. Finalment posarem les nous i pastanagues i donarem un parell de cops de “turbo” per tal que es mescli bé. 
  7. Ho bocam a un motlle de forn i s’enfornarà a 180º durant uns 30 minuts. Sabreu que el pastís és cuit quan ho punxeu i no surti banyat el pinxo.


Ingredients de la cobertura:
  • 200 g de filadelfia
  • 75 g mantega fussa
  • 150 g sucre en pols


Preparació de la cobertura:
Mesclam els tres ingredients dins el tassó de la thermomix  a velocitat 3 fins que veiem que està tot  ben barrejat.

Per les pastanaguetes vaig fer massapà amb 100g d’ametlla crua mòlta i 100 g de sucre en pols i mig blanc d’ou (o una mica menys). Es mescla l’ametlla crua i el sucre  15 segons velocitat 6, i després afegirem el blanc d’ou i ho tornarem a posar 20 segons velocitat 6. Després vaig separar la pasta i la vaig tenyir amb colorants específics. A www.sucreart.com hi ha una gran explicació de com fer-ho, que és d’allà on vaig treure la recepta de les pastanaguetes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada