diumenge, 15 d’abril del 2012

Tombet

Print Friendly and PDF


Tumbet o tombet!? Bé, idò farem cas al Diccionari Alcover-Moll, i com que tumbet du a tombet... Tombet!
Aquesta recepta és una adaptació per a la Thermomix. He cercat per Internet receptes... i més o menys m'he decidit a intentar-ho.

No he trobat gaire diferència entre el gust del tombet, amb patates, albergínies i carabassí fregit i aquest fet amb el varoma. Això sí, l'avantatge és que no s'embruta la cuina!!

De totes formes, crec que l'ingredient clau és la salsa de tomàtiga. En el meu cas, en tenia un pot, de salsa de tomàtiga casolana.

Per a 2 o 3 persones.

Ingredients:
1 albergínia
1 carabassí
3 patates
1 pebre vermell
½ pebre verd
1 pot de salsa de tomàtiga

Primer de tot tallam l'albergínia i el carabassí a rodanxes i les col·locam a la safata del varoma., i les salpebram.
Tallam les patates, també a rodanxes i les col·locam al recipient varoma. També les hem de salpebrar al nostre gust.

Per altra banda, afegim 50gr d'oli al tassó i programam 3 min, temp. Varoma velocitat cullera.

Tallam el pebre en 2 trossos i l'afegim al tassó. Capolam 4 seg a veloc. 5. I després ho programam, 7 min, temp. Varoma, cap a l'esq. Velocitat cullera.

En acabar el temps, hi incorporam la salsa de tomàtiga, sal, pebre i sucre (també hi podem afegir un all, i llorer), col·locam el recipient i la safata del varoma, i programam 35 min, temp. Varoma, cap a l'esq. Velocitat cullera.

I per acabar, col·locam a una greixonera les patates, les albergínies i el carabassí, i després la salsa de tomàtiga.

Per acompanyar, podem triar, entre carn o peix; rellom, piteres de pollastre, o bé llampuga... El que vulgueu! Ah! I a l'estiu és ben bo menjar-s'ho fred!!

2 comentaris: