dimarts, 22 de novembre del 2011

Panellets

Panellets
Ja fa un parell d'anys que per Tots Sants feim panellets. La primera, i més encertada al nostre gust, la vàrem trobar a la  Cuina de Casa on té una molt bona explicació de com fer panellets. 
Enguany ho vaig fer conjuntament amb n'Antònia, en una horeta i mitja en férem una cinquantena.

La recepta: 
  • 750 gr de ametlla crua
  • 750 gr de sucre
  • pell de llimona ratllada
  • 150 gr aigua
Preparació: 
1.                   Introduim en el tasó l'ametlla i programam 20 segons en velocitat progressiva 5-10. Arribarem a tenir una farina d'ametlla. La guardam a un bol.
2.                  Introduim en el tasó el sucre i programam 30 segons en velocitat progressiva 5-10. D'aquesta manera tenim sucre en pols. 
3.                  Posam la pell de llimona, sense gens de part blanca, i ratllam durant 10 segons a velocitat 9.
4.                  Afegim la farina d’ametlla i l’aigua i ho mesclam a velocitat 6 uns 30 segons (s’ha de controlar la textura).
5.                  Quan tenim la massa feta l’hem de guardar a dins la gelera tapada amb paper film perquè no s’oxidi. En dues o tres horetes de repòs és suficient.
6.                  Un pic la massa ha reposat podem fer panellets de cafè, de xocolata, de coco, de vainilla, de codony...
7.                  És molt important que cada llauna que anirà al forn sigui d’un sol tipus de panellet, ja que en uns tres de minuts ja són cuits.
Com vos he dit abans, la millor explicació la podreu trobar  Panellets de La Cuina de Casa  
Imprimir

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada