dijous, 8 de desembre del 2011

Pizza casolana

Encara que provi moltes pizzes, aquesta sempre m'agrada més. Em recorda quan per dinar hi havia pizza... però amb una condició: haver de menjar un plat de sopes abans.

300 gr de cervesa
100 gr d'oli
1 cullereta de sal
farina de força

180 gr de formatge Havarti
200gr de pernil dolç
Orenga
Tomàtiga triturada
Olives

Altres ingredients:
Pinya natural
Salami
Formatge blau
Bacó
Xampinyons

Posam dins un bol la cervesa, l'oli i la sal.
Anam afegint la farina a poc a poc i anam mesclant amb les mans.
De farina n'hem de posar fins que la pasta deixi d'aferrar-se als dits. Normalment no arriba al quilogram. Fer dues bolles de la pasta. Per a una safata de forn, basta amb una bolla, l'altra, sinó l'hem d'emprar, la podem congelar (la podrem aprofitar un altre dia, si la traiem devers 2 o 3 hores abans). Ho posam al forn, abans encalentit a 180º o 200º (depenent del forn).

Mentre la pasta es cou una mica, podem anar tallant el pernil dolç a trossets petits, i si volem posar pinya, xampinyons o bacó... també ho anam tallant.

Quan la pasta comença a tenir una mica de color, la traiem del forn.

Escampam la tomàtiga triturada, i hi posam l'orenga. A sobre, el pernil dolç i el formatge. Per acabar, si ens ve de gust, posam pinya i bacó, xampinyons o salami, o bé formatge blau a trossets, i olives. Afegim una mica més d'orenga.

I ho posam al forn durant uns 20 – 25 minuts. Els 15 primers moments, el forn en marxa a dalt i abaix, després ho canviam i només ho posam a dalt.


Bon profit!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada