dimecres, 21 de desembre del 2011

Magranetes







Les meves nines cada matí es duen una magraneta per berenar a escola. Divendres es varen acabar, i ens oblidàrem de comanar-ne!!! Així que he decidit fer-ne.
És una recepta ben fàcil. Només té un emperò, quan he volgut treure la pasta de la thermomix m’he pensat que alguna cosa no havia fet bé... més que una massa ben compacta és una massa tipus brioxe, per tant m’he posat farina a les mans i tot solucionat!!!!!


Ingredients (surten unes 10 unitats):
<!        · 100 g de llet
<!        · 100 g d’aigua
<!        · 50 g oli d’oliva
<!        · 25 g llevadura fresca
<!        · 1 cullaradeta de sal (el pròxim pic no en posaré)
<!        · 400 g de farina

Preparació:
Posar tots els ingredient líquids i la llevadura al tasó de la thermomix  i mesclar 5 segons a velocitat 4. En acabar de mesclar-se tot s’ha de programar 1 minuts 37º velocitat 2
En acabar posar la sal (que és opcional) i la farina. Mesclar-ho tot 15 segons velocitat 6. Veureu que la màquina fa un renou un poc estrany, però és per la força de la mescla. Després s’ha de programar un minut a velocitat “espiga”.
Ara és quan vos heu d’enfarinar les mans i treure la massa de la thermomix, fer un cilindre  i dividir-ho en 10 trossets. 


Aquests trossets s’han de fer bolletes i posar-ho damunt una llauna de forn i fer les marques tradicionals (així té més bon pujar). Aquestes bolletes han de tovar fins que doblin el seu volum (més o manco uns 30 minuts).
A la vegada que toven, podeu encalentir el forn a 200º, i quan afiqueu les magranetes baixar-ho a 180º i coure-les durant uns 20 o 25 minuts.
Un pic cuites podem congelar les que no utilitzem i així en tendrem per altres dies.

Bon profit!!!!!!!!!!



Imprimir

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada