dimecres, 28 de desembre del 2011

Rotlle de carn amb fruits secs i salsa de prunes

Com cada any, per la Nit de Nadal, ens repartim el menú, i cada una fa algun plat nou o bé que ens vingui de gust.
Enguany entre d'altres plats, que anirem penjant, hi havia aquest. És un rotlle de carn picada (vedella i porc) amb fruits secs (la recepta posava nous i ametlles, però jo vaig posar avellanes i ametlles), orellanes i prunes. S'acompanya d'una salsa de prunes molt bona de fer, i que a més es pot aprofitar per acompanyar qualsevol carn.

Ingredients:
Per a la carn:
30gr d'avellanes
30gr d'ametlles torrades
100gr d'orellanes
100gr de prunes seques sense os.
1 ou
400gr de carn capolada de vedella / porc (aquí hi afegiria una mica de pollastre, així la carn no tendria tant de gust)
Sal i pebre.
700gr d'aigua

Per a la salsa:
20gr de margarina
10 prunes seques sense os
1 paquet petit de nata, 200gr
1 cullereta de les de cafè de farina de blat
1 cullereta de salsa Bovril
20gr de salsa de soja

Preparació:
Posau les avellanes i les ametlles en el tassó de la Thermomix, triturar 3 segons, vel.6. Treieu-ho i reservau-ho en un plat.

Posau les orellanes i les prunes sense os, triturau 5 segons, vel.5. Reservau al plat juntament amb els fruits secs.

En un bol barrejau bé la carn salpebrada amb l'ou, i tot allò picat a la Thermomix. Dividiu aquesta pasta en dues parts i formau dos rotllos ajudant-vos de film transparent, que quedin ben estrets. Amb un escuradents, fer foradets perquè surti el suc. Col·locau-ho al Varoma.
Posaru 700gr d'aigua al tassó, col·locau el Varoma en la seva posició i programau 30 minuts, temp. varoma, vel. 2.

En acabar el temps, baixau el recipient Varoma, tirau l'aigua i preparau la salsa al tassó. Afegim la margarina i les prunes seques, programam 1 minut, temp. varoma, velocitat 3 (abans d'acabar aquest minut, ja no les està triturant, podeu aturar la màquina, segur que ja han deixat una mica de "regust", les prunes). Afegiu la resta d'ingredients i programau 3 minuts, temp.90 º, vel. 3 1 / 2 o 4. (Podeu afegir un minut més si us agrada més espessa o si la nata l'heu treta de la gelera).

Destapar i tallar els rotllos a rodanxes d'un centímetre de gruix i servir la salsa calenta per sobre.


Aquesta recepta la vaig veure per primera vegada al receptari Canecositas, aquí teniu l'enllaç:  http://www.recetariocanecositas.com/  


Print Friendly and PDF

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada