diumenge, 22 de gener del 2012

Strogonoff


Quan tenia uns 19 o 20 anys a una amiga i a jo ens agradava anar a sopar a un bareto de Cala Major. Per noltros era una mica exòtic, menjàvem un strogonoff, i una pilota de carn capolada amb una salsa extranya i un pà molt fosc. Amb el temps aquest menjar ha deixat de ser exòtic, hem passat a trobar pa morè alemany a moltes botigues, i l’strogonoff ja el sabem fer nosaltres. L’strogonoff el sé fer d’ençà que tenc la thermomix, que n’Aina Roca, montuïrera i bona amiga, ens va ensenyar a na Xisca i a jo.
Aquesta recepta, amb aquest nom tan estrany, és ben bo de fer, i el que més m’agrada és que en pots fer per tant gent com vulguis. Ho pots fer el dia abans i ajuntar-ho tot. Segons la Wikipedia l’strogonoff és un menjar d’origen rus, però que la seva versió més utilitzada és una versió feta des dels Estats Units als anys ’50. Un poc estrany això als anys 50, no? No havia guerra freda? Eren amics o no els russos i els nord-americans??



Ingredients:
·         400 g. de rellom de porc a tires
·         mantega
·         1 ceba mitjana
·         300 g. de xampinyons laminats
·         3 cullerades de tomàtiga fregida
·         3 cullerades de mostassa dolça
·         1/3 d’un tassó d’aigua (a la recepta original que me va enviar n’Aina posa mig tassó, però pens que és massa aigua)
·         300 ml de nata

Preparació
1. Sofregir lleugerament les tiretes de rellom a una paella amb la mantega.
2. Posar la mantega  i una mica més  del que ha quedat de sofregir en el tassó de la thermomix i afegir la ceba a quarts. Capolam la ceba 3 segons velocitat 5, i cuinam durant 15 minuts temperatura Varoma, gir a l’esquerra  i velocitat cullera. En aquest moments jo destap la thermomix, perquè així la ceba queda més sofregideta. Realment en aquesta recepta només tap la thermomix en el moment de capolar la ceba.
3. Afegim els xampinyons i programam 3 minuts, gir a a l’esquerra, Varoma, velocitat cullera.
4. afegim el rellom, l’aigua, la mostassa i la tomàtiga fregida. Cuinam 3 minuts Varoma, gir a l’esquerra i velocitat cullera.
5. Finalment afegim la nata i programam 15 minuts , Varoma, gir a l’esquerra, Velocitat cullera. Ara convé posar el colador de la thermomix damunt de la tapa, perquè a vegades la salseta esquitxa una micona.
Cal afegir que l’Strogonoff sempre l’he menjat acompanyat d’arròs bullit.
            
Bon profit!!!!

Print Friendly and PDF

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada