dilluns, 6 de febrer del 2012

Crespells o galletes decorades

Print Friendly and PDF 
Un dels dolços que més m'agraden són els crespells, sobretot si són no és Pasqua. En menjaria tot l'any. Tenia gola de menjar crespells però també volia fer galletes decorades amb fondant... així que vaig fer una mescla. Duen molta feina, i sobretot temps, però després queden molt xules.

Si només voleu fer crespells, aquesta és la recepta, adaptada a la Thermomix, s'ha de dir que la majoria de vegades ho faig sense.

Ingredients:
• 400 gr. de farina
• 100 gr. de saïm
• 50 gr. Suc  de taronja
• 50 gr. d'oli
• 100 gr. de sucre en pols
• 2 rovells d'ou.

Primer de tot, hem de fer el sucre (si no en tenim), així que posam el sucre en el tassó i programam velocitat 10 durant 15 segons. Ho reservam.

Després, en el tassó, hi posam el suc de taronja, l'oli i el saïm, durant 1 minut, a 37º vel 2.  Afegim els rovells i el sucre i ho mesclam durant 30 segons a velocitat 6. Afegim la farina i programam 30 segons a velocitat 6. Després, durant 1 minut a velocitat espiga.

Traiem la pasta del tassó i la posam en paper film una estoneta perquè el el saïm es refredi i sigui més bo de treballar.

Estiram la pasta fins a tenir-la d'un centímetre de gruix i anam fent els crespells amb diferents motlles.
Per acabar, els col·locam en una safata de forn i els coem al forn a 180 º, fins que agafin una mica de color.

Per decorar-les, hem d'estirar bé el fondant en una superfície ensucrada o bé enfarinada, perquè s'aferra molt fàcilment. Amb els mateixos motlles que hem fet els crespells podem fer la forma al fondant. Per enganxar-lo a les galletes, podem posar (entre la galleta i el fondant) un poc de llet condensada, o bé confitura.  I la pasta fondant també la podem tenyir amb colorant. Només la puntenta d'un escura-dents amb colorant per una bolla de fondant basta. Ret molt!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada